Bemutatkozás

 

Kedves Lakótársak!

 

 

godollo foter kepGödöllő városa az elmúlt években is számtalan elismerésben részesült, felhívva magára a magyar és a nemzetközi közvélemény figyelmét. A város kiegyensúlyozott működését, töretlen fejlődését, a szépülő közterületeket, a hazai és a nemzetközi rendezvényeket, a kiemelkedő kulturális és sport eredményeket több szervezet és magánszemély is díjazásra és elismerésre méltónak találta. Bizonyára mindannyiunk számára felemelő érzés, amikor a médiában városunk szépségeivel találkozunk, vagy amikor rokonaink, ismerőseink Gödöllővel kapcsolatos elismerő szavait halljuk.

 

 

legifotoGödöllő hangulata, légköre, kisvárosi jellege sokak számára vonzó. Az itt élő emberek kedvessége, együttműködése, barátságos hangulatot teremt a mindennapokban az egyszerű utcai üdvözlésektől, a kisvárosi eseményeken át a városi hivatalos rendezvényekig. Elemezhetjük ennek okait, feltérképezhetjük e jelenség hátterét, egyet viszont mindezek nélkül is biztosan kijelenthetünk: a város életét, a lakók mindennapjait nagyban meghatározzák az erős és összetartó gödöllői közösségek. Melyek szép számmal léteznek városunkban, de ami még fontosabb: kimagasló szinten és aktivitással működnek és tevékenykednek az egyházi, kulturális, hagyományőrző, sport és egyéb egyesületek, csoportok.

 

A Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesület megalakulásával mi is ezen szervezetek közé kívántunk belépni. Célul tűztük ki, hogy közösséget teremtünk a városközpont lakótelepén élők számára értékes előadásokkal, rendezvényekkel, egyéb programokkal. Tevékenységünket az elmúlt 14 hónapban ráadásul pályázati forrásból is tudtuk színesíteni, növelve ezzel a lehetőségeinket.

 

mozi2015. február 1-vel új fejezet kezdődött életünkben. Immár „saját lábra állva”, TÁMOP „mankó” nélkül folytatjuk tovább programjainkat, építve az elmúlt 14 hónap eredményeire, felhasználva annak tapasztalatait. Továbbra is meg kívánjuk rendezni karácsonyi összejöveteleinket, fenntartva új kezdeményezéseinket („Dezső a panelben”, autóbuszos kirándulások, borkóstolók, egészségnap), csakúgy, mint klubfoglalkozásaink jelentős részét is. A pályázati támogatás megszűnése miatt a bevételeink ugyan jelentősen csökkennek, ugyanakkor prioritásként fogalmaztuk meg, hogy ez rendezvényeink színvonalában ne legyen érzékelhető. Programjainkról a jövőben is kiadványainkon keresztül tájékoztatjuk Önöket, azonban a jelenleginél szerényebb, megjelenésében is takarékosabb megoldást választva.

 

Fenn kívánjuk viszont tartani magunknak a lehetőséget a külső források igénybevételére. Nem csupán a lakossági pénzbeli felajánlásokra és támogatásokra gondolunk elsősorban, hanem egyéb természetbeni, vagy akár beszerzésben történő segítségre is, melyet minden kedves lakótársunktól szeretettel fogadunk és tisztelettel megköszönünk.

Úgy érezzük, 14 hónapja elnyertünk egy nagyszerű pályázati lehetőséget, mellyel élni kívántunk! A program sikeres lebonyolításához sok segítséget kaptunk, segítőinknek ezúton is szeretnénk önzetlen munkájukért köszönetet mondani! A magunk mögött hagyott időben szervezett több mint 150 programunk, az azok iránt mutatkozó érdeklődés és elégedettség egyértelműen arra biztat minket, hogy feladatainkat továbbra is hasonló lendülettel és odaadással végezzük a közösség érdekében, melyben számítunk segítő együttműködésükre!

 

Tisztelettel:

 

Dr. Jeney László, Pelyhe József